Ingrediënten
Haas stoofpot
- 100 gr boter
- 4 hazenpoten
- 2 eetlepel bloem
- 1 el tomatenpuree
- 300 gr boeket groenten (wortel, ui, prei en knol)
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 tl jeneverbessen
- 1 takjes rozemarijn
- 2 dl rode wijn
- 4 dl wildbouillon/bouillon
- 50 gr pure chocolade
- 50 gram peperkoek
- 2 el platte peterselie
Parelcouscous
- 200 gr parelcouscous
- 600 gr groente- of gevogeltebouillon/bouillon
- 50 gram olijfolie
- 100 gr wortel brunoise
- 100 gr ui brunoise
- 2 laurierblaadjes
- 50 gr geweekte rozijnen
- 20 gr amandelen (gehalveerd of geschaafd, goudbruin gebakken op de Braaimaster)
- 1 el munt
- 1 el platte peterselie
Apple
- 2 verse zoete appels (Elstar of Braeburn)
- 50 gr boter
- 1 el honing
- 1 eetlepel suiker
- 1 takje fijngehakte rozemarijn
- ½ citroen, rasp en sap
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 180 °C.
- Snijd en was de groenten.
- Smelt de boter in een oven of een pan met dikke bodem.
- Kruid de hazenpoten met peper en zout. Bloem het vlees en bak het in de boter op de WWOO Braaimaster, boven een open vuur.
- Voeg de kruiden en groenten toe en laat meebakken.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en de wilde bouillon.
- Kook dit ongeveer 4 uur zachtjes op indirect vuur op 110 °C.
- Het vlees is gaar als het van het bot valt.
- Haal het vlees van de BBQ, trek al het vlees van de botten en zet het apart.
- Zeef de saus en kook deze goed door tot hij de gewenste dikte heeft.
Voor de parelcouscous: giet de olie in de pan en fruit de ui en wortel zachtjes aan.
- Voeg de couscous en andere ingrediënten toe, behalve de verse kruiden.
- Kook dit ongeveer 30 minuten, met deksel op de pan, op de WWOO Braaimeester.
- Voeg voor het serveren de fijngehakte verse kruiden en amandelen toe.
- Schil de appel en snijd hem in partjes.
- Smelt de boter in een ovenvaste kom of pan.
- Bak de appels tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de honing en suiker toe en laat goed karamelliseren.
- Blus de appels af met de citroenschil en het sap.
Hoe te serveren
- Meng de kruiden of peperkoek en chocolade door de lekkere wildsaus.
- Voeg het getrokken hazenvlees toe.
- Roer de couscous goed door elkaar.
- Schep de couscous op een voorverwarmd bord. Voeg dan de stoof toe.
- Garneer met de warme appels en wat bladpeterselie.