Ingrediënten
Forelfilet
- 1 dl witte wijn
- 5 saffraandraadjes
- 1 dl witte wijnazijn
- 100 gr kristalsuiker
- 10 gr verse gember
- knolselderij
- 1 tl mierikswortel of ½ cm verse wortel
- 125 gr zure room
- 1 el bieslook
- Vers gemalen zout en peper
- 4 forelfilets
- 1 lime
- Tuinkers of Daikon-kers
- 1 sjalot
- 2 eetlepel olijfolie
Onderdelen
- Mengkommen
- WWOO Snijplank
- messen
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
Klaarmaken
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 160 °C.
- Kook de witte wijn, azijn, suiker, saffraan en gember tot een mooie zoetzure mix. (Dit kan van tevoren).
- Was de knolselderij en zorg ervoor dat al je gereedschap schoon is, om te voorkomen dat er zand in je maaltijd komt.
- Snijd de knolselderij julienne (fijne reepjes).
- Verwijder de gember en kook de knolselderij kort.
- Maak van de zure room en mierikswortel een lekkere mierikswortelcrème. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
- Zout de visfilets van tevoren. Bestrijk de filets licht met wat olie.
- Op de WWOO Braaimaster, rook de filets zachtjes op lage temperatuur. Voeg wat citroenrasp toe als de forelfilet gaar is.
- Serveer de lauwwarme forelfilets met de frisse knolselderijsalade. Voeg een flinke schep van de mierikswortelroom toe.
- Garneer met dunne reepjes mierikswortel en tuinkersblaadjes.