Ingrediënten

Algemeen

  •   250 gr rundergehakt
  •   250 gr lamsgehakt
  •   5 gram sambal badjak
  •   3 gr komijnpoeder
  •   1 el platte peterselie
  •   1 el muntblaadjes
  •   1 el korianderblaadjes
  •   2 teentjes knoflook
  •   3 gr paprikapoeder
  •   Zeste van ½ citroen
  •   2 sneetjes witbrood, 5 el melk
  •   Vers gemalen zout en peper

Raita-dip

  •   200 gr Griekse Yoghurt
  •   2 el mayonaise
  •   ¼ geschaafde komkommer zonder pitjes
  •   1 el fijngehakte muntblaadjes
  •   1 el fijngehakte dille
  •   1 teentje knoflook
  •   25 gram olijfolie
  •   Zout en zwarte peper
  •   1 tl komijnpoeder
  •   Pita brood

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels
  •   vliegenmepper

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster goed
  •   Gebruik hiervoor de Churrasco grill

de köfte

  •   Snijd de korstjes van het witbrood en laat ze in de melk weken.
  •   Hak de kruiden fijn zonder ze te kneuzen.
  •   Maak van de ingrediënten een mooi vleesdeeg.
  •   Laat het afkoelen en rusten.
  •   Maak van het vlees balletjes/worstjes.
  •   Bereid de Raita-dip voor.
  •   Geschoren, gezouten komkommer zonder de zaadjes.
  •   Zeer fijn gehakte groene kruiden.
  •   Meng alle ingrediënten door elkaar.
  •   Maak het pitabroodje licht vochtig.
  •   Rijg het vlees aan de Churrasco-spiesjes.
  •   Grill de köfte op de WWOO Braaimaster tot ze goudbruin en gaar zijn.
  •   Laat het vlees even rusten op een lauwwarme plek.
  •   Grill de pitabroodjes kort boven een open vuur.
  •   Garneer het gerecht met de Raita dip.