Ingrediënten
Algemeen
- 1 BBQ-kip (ongeveer 800 gr)
- Rub: knoflookpoeder, zout en sojaolie
- 1 bol knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 1 citroen
- 400 gr verse krieltjes
- Soja-olie
- Zout en peper
Onderdelen
- Mengkommen
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Hoe voor te bereiden
- Creëer een schone en opgeruimde werkplek.
- Verwarm de WWOO Braaimaster of Big Green Egg nou ja, indirect.
- Pak een grote mengkom.
- Was je handen goed en zet de ingrediënten klaar.
- Pak de kip en citroen en snijd de knoflook doormidden.
- Vul de kip met de citroen, knoflook en rozemarijn. Sluit daarna de huid. Gebruik eventueel een satéprikker.
- Wrijf de olie, het zout en het knoflookpoeder over de kip.
- Hang de kip boven de grill of braad de kip aan de Big Green Egg, indirect.
- Braad de kip ongeveer 1 uur.
- Was de krieltjes. Doe ze in een kom.
- Meng de krieltjes met wat olie, zout en peper.
- Leg deze onder de kip zodat het kookvocht op de krieltjes druppelt.
- Rooster de krieltjes samen met de kip.
- Zet de kip 10 minuten opzij voordat je hem serveert.