Wist je dat het ook mogelijk is om een professionele pizzaoven te integreren in je WWOO buiten keuken?
Hieronder vind je een heel lekker herfstrecept met kruidencrème en bospaddenstoelen!
Pizza met kruidenroom en boschampignons
Twee persoons maaltijd
Dertig minuten voorbereidingstijd
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor de pizza zelf:
-2 lente-uitjes
-1 pakje kruidencrème
-1 pakje champignons
-150 gram mozzarella
-2 teentjes knoflook
-600 gram oesterzwammen
-1 snufje zout en peper
Ingrediënten voor het deeg
-1.5 kopjes lauw water (40 graden Celsius)
-1/2 zakje instant gistkorrels
-1 theelepel suiker
-250 gram bloem
-1/2 theelepel zout
-2 of 3 eetlepels olijfolie
Ingrediënten voor de saus:
-1 blik tomaten (400 gram)
-1/2 eetlepel oregano (of Italiaanse kruiden)
-Peper en zout
-2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Kook de tomaten en verwarm de olijfolie in een pan, ondertussen, als je tomaten gaar zijn, maak je puree van de tomaten met een blender. Pureer de tomaten niet tot ze glad zijn, bewaar enkele stukjes tomaat. Doe de tomaten in de pan en wacht 4-5 minuten. Als de tomaten goed gaar zijn, voeg je het zout en de peper toe. Laat 1-2 minuten sudderen. Als de saus is afgekoeld kun je deze als topping gebruiken.
Bak de pizzabodem en leg de tomatensaus erop. Snijd de champignons in stukjes of plakjes. Snijd de mozzarella en de lente-uitjes in stukjes. Pers de knoflook en doe deze samen met de olijf. Verwarm je pizzaoven voor en bak de champignons en lente-uitjes lichtjes. Meng ze met de kruidenroom, leg het paddenstoelenmengsel op de korst en bedek het met plakjes mozzarella. Leg er een beetje peper op en besprenkel de pizza met olie.
Nu is je pizza klaar om gebakken te worden, geniet van je herfstpizza!