Entrecote
Ingrediënten
-4 runderentrecotes +/- 180 gram per stuk
-takje verse tijm
-takje verse rozemarijn
-1 teen knoflook
-2 bosjes groene asperges
-olijfolie
-1 sjalot
-1 zak gourmandine aardappelen
-zeezout en peper
-1 eetlepel balsamico azijn
voorbereiding
Verwarm de Big Green Egg op 220 graden. Snijd de gourmandine aardappelen in blokjes en meng ze in een kom met verse rozemarijn, tijm, gehakte knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper. Doe het mengsel in een ovenschaal en zet deze minimaal 20 minuten in de BGE op 220 graden en roer af en toe om. Voeg ook de vinaigrette, vier eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, een snufje grof zeezout en de gesnipperde sjalot toe. Meng het goed! Was de asperges, besprenkel ze met olijfolie en zeezout en gril ze op de BGE. Bestrijk de steak met olijfolie, peper en zout en gril ze vier minuten op de BGE. Leg de steaks 1 minuut op de grill, draai ze een kwart en gril ze 1 minuut. Draai de steaks om en doe hetzelfde! Zo ontstaat er een mooi patroon op het grillvlees. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie.