Ingrediënten
Citrus:
- 50 gr zachte boter
- 75 gr kristalsuiker
- 5/8 verschillende soorten citrusvruchten (mandarijn, sinaasappel, grapefruit of bloedsinaasappel)
- 3 teentjes
- 2 cinnamon sticks
- 2 steranijs
- 2 kardemompeulen, gekneusd
- 50 cc likeur, Napoleon/Liqor 43/Cointreau
- 2 dl sinaasappelsap
- 50 gr boter
verbrokkelen
- 100 gr Bastogne koekjes
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 el anijs of gesuikerde muizen
- 50 gr kristalsuiker
- 50 gr boter
Crème
- 75 gram mascarpone
- 50 gram slagroom
- 2 el poedersuiker
- ½ tl kaneelpoeder
Onderdelen
- Mengkommen
- WWOO Snijplank
- messen
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, bij 170 °C.
- Vet een ovenschaal in met boter. Snijd de citrusvruchten in partjes en strooi er wat suiker over. Voeg de kruiden en de likeur toe.
- Bedek de ovenschaal met bakpapier en aluminiumfolie.
- Bak de citrusvruchten 30 minuten op de WWOO Braaimeester.
verbrokkelen
- Hak de ingrediënten fijn in een keukenmachine. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kruimels 10 minuten op 180 °C. Zet het opzij om af te koelen.
- Haal de mascarpone en slagroom uit de koelkast. Meng ze op kamertemperatuur met de suiker en kaneel.
- Neem de citrusvruchten van de WWO Braaimaster, verwijder de kruiden en zeef de vloeistof in een pan.
- Kook het goed op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en meng de boter met het kookvocht.
- Serveer het gerecht in een mooi cocktailglas of soepbord.
- Giet de gereduceerde saus erover. Bestrooi royaal met de crumble en een grote schep of quenelle met de mascarponecrème.