Ingrediënten
Algemeen
- 5 witte uien
- 2 teentjes knoflook
- 40 gr boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 laurierblad
- 2 takjes tijm
- 1 tl tomatenpuree
- 2 dl droge witte wijn
- 1.5 l runder- of groentebouillon
- 1 dl Madeirawijn
- 4 sneetjes boerenbrood
- 100 gr geraspte Gruyère kaas
Onderdelen
- Mengkommen
- WWOO Snijplank
- messen
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 160 °C.
- Rooster de uien en knoflook “holbewonersstijl”, plaats ze direct op de hete en gloeiende kolen tot ze bijna gaar zijn.
- Laat de uien afkoelen, pel ze en snijd ze doormidden en in ringen.
- Maak de knoflook schoon en plet.
- Smelt de boter op de Braaimaster in een oude pan.
- Voeg de uien, knoflook, kruiden en tomatenpuree toe.
- Voeg de bloem toe en bak deze zachtjes mee.
- Blus af met de bouillon en de witte wijn.
- Kook alles zachtjes om de smaak te behouden.
- Voeg zout, peper en de Madeira-wijn toe.
Toast
- Snijd het brood in de gewenste vorm.
- Rooster het aan één kant op de WWOO Braaimeester.
- Strooi veel kaas op de geroosterde kant van het brood.
- Rooster nu het brood opnieuw om de kaas te laten smelten, leg het brood voor het serveren in de soep.
- Strooi wat extra kaas op de toast.
- Zet de ovenvaste soepkommen weer op de Braaimaster om de kaas nog meer te laten smelten!