Ingrediënten

  •   2 kreeften (400 gr, gehalveerd, vers en levend. Vraag je vishandelaar om ze doormidden te snijden en de scharen te kraken.)
  •   2 el sojaolie

Ron: “Koop de kreeften van een goede visboer en vraag hem ze doormidden te snijden en de klauwen te kraken.”

Voor de saus:

  •   2 el sojaolie
  •   50 gr sjalot brunoise
  •   30 gr wortel brunoise
  •   40 gr bleekselderij brunoise
  •   ½ fijngesneden rode peper
  •   2 teentjes knoflook
  •   50 gr cognac
  •   Peper en zout
  •   500 ml tomatencoulis
  •   1 el gehakte bladpeterselie
  •   1 el gehakte verse dragon

Garneer

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 teentje rauwe knoflook
  • 4 eetlepel olijfolie

Onderdelen

  • mengkommen
  • Aardewerk
  • Microplane rasp
  • lepels
  • vliegenmepper

Klaarmaken

  •   Verwarm de WWOO Braaimeester.
  •   Voor de saus: snijd de groenten mooi in egale brunoise en was ze kort, dep ze droog.
  •   Verhit de olie op de BBQ en bak de groenten kort aan (laat ze niet van kleur veranderen).
  •   Blus de groenten af ​​met de cognac, pas op voor de vlam!
  •   Voeg het tomatensap toe aan de groenten en reduceer tot de gewenste dikte.
  •   Voeg de gehakte verse kruiden toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.

Ron: “Heerlijk met een knapperige bladsalade!”