Ingrediënten
- 2 kreeften (400 gr, gehalveerd, vers en levend. Vraag je vishandelaar om ze doormidden te snijden en de scharen te kraken.)
- 2 el sojaolie
Ron: “Koop de kreeften van een goede visboer en vraag hem ze doormidden te snijden en de klauwen te kraken.”
Voor de saus:
- 2 el sojaolie
- 50 gr sjalot brunoise
- 30 gr wortel brunoise
- 40 gr bleekselderij brunoise
- ½ fijngesneden rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 50 gr cognac
- Peper en zout
- 500 ml tomatencoulis
- 1 el gehakte bladpeterselie
- 1 el gehakte verse dragon
Garneer
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 1 teentje rauwe knoflook
- 4 eetlepel olijfolie
Onderdelen
- mengkommen
- Aardewerk
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Klaarmaken
- Verwarm de WWOO Braaimeester.
- Voor de saus: snijd de groenten mooi in egale brunoise en was ze kort, dep ze droog.
- Verhit de olie op de BBQ en bak de groenten kort aan (laat ze niet van kleur veranderen).
- Blus de groenten af met de cognac, pas op voor de vlam!
- Voeg het tomatensap toe aan de groenten en reduceer tot de gewenste dikte.
- Voeg de gehakte verse kruiden toe aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
Ron: “Heerlijk met een knapperige bladsalade!”