Ingrediënten

Algemeen

  • 100 gr spek

Salade

  •   200 gr Opperdoezer Aardappel
  •   200 gr gewassen boerenkoolbladeren zonder steel
  •   200 gr gewassen lacinato boerenkoolbladeren zonder steel
  •   100 gr bloemspruiten
  •   1 Granny Smith appel
  •   ½ citroen
  •   50 gr Oos Kesbeke zilveruitjes
  •   50 gr Oos Kesbeke Cornichons/kleine augurken
  •   Mayonaise
  •   1 tl Oos Kesbeke piccalilly

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Keukentang
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels
  •   vliegenmepper

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 170 °C.
  •   Bak het spek (indien mogelijk tussen 2 borden) uit op de WWOO Braaimeester. Leg het gekookte en knapperige spek opzij op een papieren handdoek.
  •   Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokjes en was ze grondig. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten, kokend water en laat ze stomen.
  •   Snijd de boerenkoolbladeren in dunne reepjes en blancheer/kook ze kort in ruim kokend water.
  •   Spoel de bladeren af ​​met koud water. Laat de koude bladeren goed uitlekken en dep ze indien nodig droog.
  •   Was de appel en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel hem kort met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  •   Gebruik de mayonaise en piccalilly om een ​​lekkere dressing te maken.
  •   Meng de salade met alle ingrediënten.
  •   Voeg de dressing toe aan de salade en garneer met de krokante bacon.
  • Verwerk de saladedressing en garneer met de krokante bacon.