Ingrediënten
Algemeen
- 100 gr spek
Salade
- 200 gr Opperdoezer Aardappel
- 200 gr gewassen boerenkoolbladeren zonder steel
- 200 gr gewassen lacinato boerenkoolbladeren zonder steel
- 100 gr bloemspruiten
- 1 Granny Smith appel
- ½ citroen
- 50 gr Oos Kesbeke zilveruitjes
- 50 gr Oos Kesbeke Cornichons/kleine augurken
- Mayonaise
- 1 tl Oos Kesbeke piccalilly
Onderdelen
- Mengkommen
- WWOO Snijplank
- messen
- Keukentang
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 170 °C.
- Bak het spek (indien mogelijk tussen 2 borden) uit op de WWOO Braaimeester. Leg het gekookte en knapperige spek opzij op een papieren handdoek.
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke blokjes en was ze grondig. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten, kokend water en laat ze stomen.
- Snijd de boerenkoolbladeren in dunne reepjes en blancheer/kook ze kort in ruim kokend water.
- Spoel de bladeren af met koud water. Laat de koude bladeren goed uitlekken en dep ze indien nodig droog.
- Was de appel en snijd hem in dunne plakjes. Besprenkel hem kort met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Gebruik de mayonaise en piccalilly om een lekkere dressing te maken.
- Meng de salade met alle ingrediënten.
- Voeg de dressing toe aan de salade en garneer met de krokante bacon.
- Verwerk de saladedressing en garneer met de krokante bacon.