Ingrediënten
Algemeen
- 250 gr rundergehakt
- 250 gr lamsgehakt
- 5 gram sambal badjak
- 3 gr komijnpoeder
- 1 el platte peterselie
- 1 el muntblaadjes
- 1 el korianderblaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 gr paprikapoeder
- Zeste van ½ citroen
- 2 sneetjes witbrood, 5 el melk
- Vers gemalen zout en peper
Raita-dip
- 200 gr Griekse Yoghurt
- 2 el mayonaise
- ¼ geschaafde komkommer zonder pitjes
- 1 el fijngehakte muntblaadjes
- 1 el fijngehakte dille
- 1 teentje knoflook
- 25 gram olijfolie
- Zout en zwarte peper
- 1 tl komijnpoeder
- Pita brood
Onderdelen
- Mengkommen
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster goed
- Gebruik hiervoor de Churrasco grill
de köfte
- Snijd de korstjes van het witbrood en laat ze in de melk weken.
- Hak de kruiden fijn zonder ze te kneuzen.
- Maak van de ingrediënten een mooi vleesdeeg.
- Laat het afkoelen en rusten.
- Maak van het vlees balletjes/worstjes.
- Bereid de Raita-dip voor.
- Geschoren, gezouten komkommer zonder de zaadjes.
- Zeer fijn gehakte groene kruiden.
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
- Maak het pitabroodje licht vochtig.
- Rijg het vlees aan de Churrasco-spiesjes.
- Grill de köfte op de WWOO Braaimaster tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat het vlees even rusten op een lauwwarme plek.
- Grill de pitabroodjes kort boven een open vuur.
- Garneer het gerecht met de Raita dip.