Lamsschouder van Ron Blaauw
De lamsschouder is een ondergewaardeerd stuk vlees; het smaakt heerlijk als het gebakken is. Onze chef-kok Ron Blaauw serveert de lamsschouder met een tomatensalade, verse kruiden en Bosch & Dal-wijn.
Ingrediënten
Algemeen:
- 1 lamsschouder van 1.5 kg
- 4 teentjes knoflook
- 2 takken rozemarijn
- 1 dl olijfolie
- Vers zout en peper
- 2 el Ras el Hanout kruiden
- 6 pitabroodjes
- 6-tomaten
- 1/4 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 bosje munt
- 1 bosje platte peterselie
- 1 struik basilicum
Dressing
- 50 ml witte wijnazijn
- 100 ml sojaolie
- 50 ml olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el verse bieslook, in ringen
- 1 el fijngehakte munt
- Zeste van gember
Onderdelen
- Mengkommen
- Snijplank
- messen
- Keukentang
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Klaarmaken
- Verwarm de Big Green Egg tot 200 °C.
- Marineer de lamsschouder met olie, knoflook, rozemarijn, zout, peper en 2 eetlepels Ras el Hanout.
- Grill de lamsschouder boven een open vuur op 200 °C.
- Na het grillen de lamsschouder ca. 3.5 uur op indirecte warmte op 130 °C garen (kerntemperatuur van het vlees moet 65 °C zijn).
- Laat de lamsschouder na het koken ongeveer 15 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Was en snijd de tomaten.
- Maak de rode ui schoon, snijd deze in dunne ringen en meng deze met de tomaten.
- Snijd de rode paprika en voeg een deel ervan toe aan de salade.
- Maak een smaakvolle dressing met de witte wijnazijn, de mosterd, wat olijfolie, versgemalen zout en wat rode peper.
- Voeg als laatste de verse groene kruiden, gemberschil en citroenschil toe.
- Maak een lekkere salade met de dressing en tomatenmix. Doe alles in een grote serveerschaal en breng op smaak met veel verse kruiden.
- Rooster de pitabroodjes boven een open vuur.
- Serveer de salade, het pitabroodje en de pulled lamsschouder op een bord.