Red Velvet Valentijnsdagtaart van Big Green Egg

Het ultieme Valentijnscadeau? Deze liefdevol gemaakte Valentijnstaart van de Big Green Egg, geïnspireerd op de wereldberoemde redvelvetcake.

Ingrediënten

Taart

1 vanillestokje
170 g boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
385 g suiker
3 eieren (maat L)
330 ml karnemelk, op kamertemperatuur
400 g bloem + extra om te bestuiven
25 g cacaopoeder
1½ eetl bakpoeder
1 eetlepel azijn
Rode voedselkleurstof

Glazuur
1 vanillestokje
250 g boter, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
400 g roomkaas, op kamertemperatuur
Serveer met

Eetbare rozen en/of decoratie naar keuze, zoals rozenwatercrackers

Voorbereiden

Steek de houtskool in de Big Green Egg aan. Breng hem met behulp van de convEGGtor en het RVS Rooster op een temperatuur van 200°C.
Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit. Doe het samen met de boter en de suiker in een kom en klop tot een luchtig geheel.
Klop de eieren een voor een door het botermengsel, gevolgd door de karnemelk. Zeef de bloem en het cacaopoeder en meng dit met het bakpoeder en de azijn door het beslag. Voeg indien nodig rode kleurstof toe aan het beslag.

Vet een cakevorm met een inhoud van 2 liter in met boter. Bestrooi met bloem en klop het overtollige eruit. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.

powered-by Big Green Egg

Deel dit recept