Ingrediënten
croutons
- 4 sneetjes brood (boerenbrood of zuurdesembrood)
- 1 dl olijfolie
- 1 tl knoflook
- Zeezout
Sprouts
- 200 g verse spruitjes (gewassen)
- 100 gr dun gesneden spek
- Cocktailsticks
kaas crème
- 150 gr Messeklever (zachte kaas uit Noord Holland)
- 50 gram crème fraiche
- Zwarte peper
Onderdelen
- Mengkommen
- WWOO Snijplank
- messen
- Keukentang
- Kookgerei
- Microplane rasp
- lepels
- vliegenmepper
Hoe voor te bereiden
- Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 180 °C.
- Snijd en was de groenten.
- Kook de spruitjes ongeveer 6 minuten in kokend water. Direct afspoelen met koud water om de smaak en kleur te behouden.
- Rol de afgekoelde spruitjes in het spek en gebruik een cocktailprikker om de twee bij elkaar te houden.
- Klop de Messeklever los en voeg de peper en crème fraîche toe.
- Doe de kaasroom, indien nodig, in een wegwerp spuitzak.
Hoe te serveren
- Rooster de spruitjes ongeveer 3 minuten op de BBQ tot ze goudbruin en heet zijn.
- Rooster het brood boven een open vuur tot het goudbruin is.
- Rasp een teentje knoflook over het geroosterde brood, bedruip het met de olijfolie en strooi er wat zeezout over.
- Lepel een goede klodder kaasroom op het brood.
- Leg de BBQ spruitjes erop, maar verwijder de satéprikker.
- Lekker vooraf of bij de borrel.