Ingrediënten

croutons

  •   4 sneetjes brood (boerenbrood of zuurdesembrood)
  •   1 dl olijfolie
  •   1 tl knoflook
  •   Zeezout

Sprouts

  • 200 g verse spruitjes (gewassen)
  • 100 gr dun gesneden spek
  • Cocktailsticks

kaas crème

  •   150 gr Messeklever (zachte kaas uit Noord Holland)
  •   50 gram crème fraiche
  •   Zwarte peper

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Keukentang
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels
  •   vliegenmepper

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 180 °C.
  •   Snijd en was de groenten.
  •   Kook de spruitjes ongeveer 6 minuten in kokend water. Direct afspoelen met koud water om de smaak en kleur te behouden.
  •   Rol de afgekoelde spruitjes in het spek en gebruik een cocktailprikker om de twee bij elkaar te houden.
  •   Klop de Messeklever los en voeg de peper en crème fraîche toe.
  •   Doe de kaasroom, indien nodig, in een wegwerp spuitzak.

Hoe te serveren

  •   Rooster de spruitjes ongeveer 3 minuten op de BBQ tot ze goudbruin en heet zijn.
  •   Rooster het brood boven een open vuur tot het goudbruin is.
  •   Rasp een teentje knoflook over het geroosterde brood, bedruip het met de olijfolie en strooi er wat zeezout over.
  •   Lepel een goede klodder kaasroom op het brood.
  •   Leg de BBQ spruitjes erop, maar verwijder de satéprikker.
  •   Lekker vooraf of bij de borrel.