Ingrediënten

Haas stoofpot

  •   8 tongfilet
  •   100 gr sojaolie
  •   Vers gemalen zout en peper

Champignons

  •   50 gr boter
  •   1 fijngesnipperde sjalot
  •   1 teentje knoflook
  •   0.5 dl witte wijn
  •   1 dl visbouillon
  •   1 dl slagroom
  •   250 gram champignons

Beurre Blanc

  •   1 l visbouillon (zonder zout)
  •   3 dl Noilly Prat. (Franse Vermout)
  •   5 dl slagroom
  •   200 gr boter
  •   10 gr dashi poeder

Voor het serveren in de saus

  •   De schil en het sap van 2 limoenen
  •   2 el fijngesneden bieslook, in ringen

Prei

  •   2 preien, niet te veel groen
  •   100 g beurre blanc

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels

Klaarmaken

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 160 °C. (Je kunt ook een pan of oven gebruiken.)
  •   Voor de Beurre Blanc: maak meer klaar dan je nodig hebt en bewaar in de vriezer in ijsblokjeszakjes. Zo heb je altijd wat saus bij de hand wanneer je hem nodig hebt!
  •   Verwarm de (zelfgemaakte) visbouillon met Noilly Prat langzaam tot je een kwart van de oorspronkelijke hoeveelheid overhoudt.
  •   Verwarm in een andere pan de room tot je de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid overhoudt. Voeg dit toe aan de visbouillon en laat weer inkoken.
  •   Voeg de boter, dashi, zout en peper toe. Mix alles weer door elkaar met een garde of staafmixer.
  •   Voeg tot slot, net voor het opdienen, wat limoensap, rasp en bieslook toe.
  •   Maak de champignons schoon, verwijder eventuele oneffenheden en snij de champignons in kleine blokjes.
  •   Doe de champignons en de overige ingrediënten in een ovenvaste kom.
  •   Rooster de champignons boven een open vuur op de WWOO Braaimeester.
  •   Als ze helemaal gaar zijn, leg je de champignons opzij.
  •   Maak de prei schoon (snijd of schil de prei niet en gebruik niet te veel groen).
  •   Rooster de prei “caveman style” op de WWOO Braaimeester. Leg de prei direct op de hete en gloeiende kolen, tot de prei zwart van kleur en volledig gaar is. Zet de prei opzij om af te koelen.
  •   Verwijder voorzichtig de buitenste laag van de prei, snijd de witte binnenkant van de prei in stukjes en verwarm deze zachtjes in de beurre blanc!
  •   Rooster de licht gezouten en geoliede tongfilets op de WWOO Braaimeester.
  •   Laat ze even rusten en ontpit dan de tongfilets. Serveer met de champignonprei.