Ingrediënten

Haas stoofpot

  •   100 gr boter
  •   4 hazenpoten
  •   2 eetlepel bloem
  •   1 el tomatenpuree
  •   300 gr boeket groenten (wortel, ui, prei en knol)
  •   2 laurierblaadjes
  •   10 zwarte peperkorrels
  •   1 tl jeneverbessen
  •   1 takjes rozemarijn
  •   2 dl rode wijn
  •   4 dl wildbouillon/bouillon
  •   50 gr pure chocolade
  •   50 gram peperkoek
  •   2 el platte peterselie

Parelcouscous

  •   200 gr parelcouscous
  •   600 gr groente- of gevogeltebouillon/bouillon
  •   50 gram olijfolie
  •   100 gr wortel brunoise
  •   100 gr ui brunoise
  •   2 laurierblaadjes
  •   50 gr geweekte rozijnen
  •   20 gr amandelen (gehalveerd of geschaafd, goudbruin gebakken op de Braaimaster)
  •   1 el munt
  •   1 el platte peterselie

Apple

  •   2 verse zoete appels (Elstar of Braeburn)
  •   50 gr boter
  •   1 el honing
  •   1 eetlepel suiker
  •   1 takje fijngehakte rozemarijn
  •   ½ citroen, rasp en sap

Hoe voor te bereiden

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 180 °C.
  •   Snijd en was de groenten.
  •   Smelt de boter in een oven of een pan met dikke bodem.
  •   Kruid de hazenpoten met peper en zout. Bloem het vlees en bak het in de boter op de WWOO Braaimaster, boven een open vuur.
  •   Voeg de kruiden en groenten toe en laat meebakken.
  •   Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
  •   Blus af met de rode wijn en de wilde bouillon.
  •   Kook dit ongeveer 4 uur zachtjes op indirect vuur op 110 °C.
  •   Het vlees is gaar als het van het bot valt.
  •   Haal het vlees van de BBQ, trek al het vlees van de botten en zet het apart.
  •   Zeef de saus en kook deze goed door tot hij de gewenste dikte heeft.

Voor de parelcouscous: giet de olie in de pan en fruit de ui en wortel zachtjes aan.

  •   Voeg de couscous en andere ingrediënten toe, behalve de verse kruiden.
  •   Kook dit ongeveer 30 minuten, met deksel op de pan, op de WWOO Braaimeester.
  •   Voeg voor het serveren de fijngehakte verse kruiden en amandelen toe.
  •   Schil de appel en snijd hem in partjes.
  •   Smelt de boter in een ovenvaste kom of pan.
  •   Bak de appels tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de honing en suiker toe en laat goed karamelliseren.
  •   Blus de appels af met de citroenschil en het sap.

Hoe te serveren

  •   Meng de kruiden of peperkoek en chocolade door de lekkere wildsaus.
  •   Voeg het getrokken hazenvlees toe.
  •   Roer de couscous goed door elkaar.
  •   Schep de couscous op een voorverwarmd bord. Voeg dan de stoof toe.
  •   Garneer met de warme appels en wat bladpeterselie.