Ingrediënten

Forelfilet

  •   1 dl witte wijn
  •   5 saffraandraadjes
  •   1 dl witte wijnazijn
  •   100 gr kristalsuiker
  •   10 gr verse gember
  •   knolselderij
  •   1 tl mierikswortel of ½ cm verse wortel
  •   125 gr zure room
  •   1 el bieslook
  •   Vers gemalen zout en peper
  •   4 forelfilets
  •   1 lime
  •   Tuinkers of Daikon-kers
  •   1 sjalot
  •   2 eetlepel olijfolie

Onderdelen

  •   Mengkommen
  •   WWOO Snijplank
  •   messen
  •   Kookgerei
  •   Microplane rasp
  •   lepels

Klaarmaken

  •   Verwarm de WWOO Braaimaster, indirect, tot 160 °C.
  •   Kook de witte wijn, azijn, suiker, saffraan en gember tot een mooie zoetzure mix. (Dit kan van tevoren).
  •   Was de knolselderij en zorg ervoor dat al je gereedschap schoon is, om te voorkomen dat er zand in je maaltijd komt.
  •   Snijd de knolselderij julienne (fijne reepjes).
  •   Verwijder de gember en kook de knolselderij kort.
  •   Maak van de zure room en mierikswortel een lekkere mierikswortelcrème. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  •   Zout de visfilets van tevoren. Bestrijk de filets licht met wat olie.
  •   Op de WWOO Braaimaster, rook de filets zachtjes op lage temperatuur. Voeg wat citroenrasp toe als de forelfilet gaar is.
  •   Serveer de lauwwarme forelfilets met de frisse knolselderijsalade. Voeg een flinke schep van de mierikswortelroom toe.
  •   Garneer met dunne reepjes mierikswortel en tuinkersblaadjes.